chios Χίος - Online Κρατήσεις

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡ ΣΤΗΝ ΧΙΟ

I. Αθλητισμός και ελεύθερος χρόνος
..
Θάλασσα
..
Παραλίες
Όλες οι παραλίες της Χίου είναι δημόσιες και ανοικτές σε κάθε επισκέπτη. Επί του παρόντος, μόνο ο Όρμος του Λω (βραβευμένος επί σειρά ετών με τη γαλάζια σημαία της Ε.Ε. για τις καθαρές παραλίες) έχει εισητήριο εισόδου. Στις μεγαλύτερες παραλίες (όπως ο Καρφάς)υπάρχουν θαλάσσια ποδήλατα, κανό, γήπεδα κ.λπ.
..
Κολύμβηση
Η κολύμβηση είναι δυνατή στη Χίο από Μάιο μέχρι τα τέλη του Οκτωβρίου, καθώς η θερμοκρασία του νερού είναι άνω των 18 βαθμών Κελσίου αυτούς τους μήνες. Ο γυμνισμός δεν επιτρέπεται στις δημόσιες πλαζ, αλλά η ύπαρξη πολλών ήσυχων και απομονωμένων παραλιών δεν τον αποκλείει.
..
Καταδύσεις και υποβρύχια κολύμβηση
Επιτρέπεται με μάσκα και βατραχοπέδηλα και ο εξοπλισμός μπορεί να αγοραστεί ή να ενοικιαστεί. Επιτρέπεται επίσης το υποθαλάσσιο ψάρεμα με ψαροτούφεκο. Τα νερά είναι πολύ καθαρά και το υποθαλλάσιο περιβάλλον προσφέρει μεγάλη ποικιλία, προσφέροντας πραγματική απόλαυση σε όλους τους λάτρεις της θάλασσας. Οι καταδύσεις με συσκευές SCUBA (φιάλες κ.λπ.) στην Ελλάδα επιτρέπονται μόνο σε επιλεγμένες τοποθεσίες. Η Χίος διαθέτει μια τις λίγες θαλάσσιες περιοχές όπου μπορεί κανείς να χαρεί τις απολαύσεις του SCUBA diving σε οργανωμένη βάση.
..
Γουϊντ-σέρφινγκ και τζετ-σκι
Υπάρχει η δυνατότητα στις περισσότερες μεγάλες παραλίες της Χίου.
..
Ιστιοπλοϊα και κωπηλασία
Υπάρχει μακρά παράδοση από τα τοπικά ναυταθλητικά σωματεία (Ναυτικός Όμιλος Χίου, ΠΕΚΕΒ) και διάφορα άλλα). Επίσης προσφέρονται μηχανοκίνητες βάρκες και πλοιάρια προς ενοικίαση.
..
Ψάρεμα
Το καλοκαίρι είναι ιδανική περίοδος για ψάρεμα στη θάλασσα και βάρκες και εξοπλισμός μπορούν εύκολα να ενοικιαστούν, τουλάχιστον κοντά στην πόλη της Χίου. Δεν απαιτείται άδεια για ψάρεμα με καλάμι.

Στεριά

Περίπατοι και αναρριχήσεις
Υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες διαδρομές για όσους θέλουν να εξερευνήσουν τις φυσικές ομορφιές της Χϊου και να μελετήσουν την τοπική χλωρίδα και πανίδα. Πολλές από αυτές τις διαδρομές βρίσκονται σε βουνά ή περιοχές ακατάλληλες για άπειρους φυσιολάτρες.Εξαιτίας των ψηλών βουνών, υπάρχουν πολλές καλές τοποθεσίες για αναρρίχηση, κάποιες από τις οποίες ιδιαίτερα προκλητικές.
Περισσότερες πληροφορίες για περιπατητικές διαδρομές στην Χίο
..
Εξερεύνηση σπηλαίων
Η Χίος διαθέτει περισσότερα από 70 φυσικά σπήλαια, ξεκινώντας από απλές τρύπες ως συμπλέγματα και υποθαλάσσια σπήλαια. Πολλά σπήλαια είναι δύσκολα προσβάσιμα ή απαιτούν ειδικό εξοπλισμό και εμπειρία. Τα περισσότερα σπήλαια έχουν εξερευνηθεί, τουλάχιστον εν μέρει, αλλά κανένα από αυτά δεν έχει αξιοποιηθεί σαν αξιοθέατο.
..
Ιππασία
Μόνο λίγοι ιδιώτες διαθέτουν σήμερα άλογα στη Χίο (δεν υπάρχει ιππικός όμιλος). Είναι πάντα δυνατό να νοικιάσει κανείς γάιδαρο ή μουλάρι σε κάποιο χωριό.
..
Διάφορα αθλήματα
Στα περισσότερα χωριά υπάρχουν γήπεδα και εγκαταστάσεις για ποδόσφαιρο, μπάσκετ, και βόλεϋ, καθώς αυτά τα αθλήματα είναι πολύ δημοφιλή. Υπάρχουν και μερικά γήπεδα τέννις κοντά στην πόλη. Το μότο-κρος είναι επίσης αρκετά διαδεδομένο, αλλά οι πίστες είναι φτωχά - ως καθόλου - οργανωμένες.
.