chios Χίος - Online Κρατήσεις
ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΧΙΟ
.
.
Μερικές συμβουλές και προτάσεις για όσους σχεδιάζουν να επισκεφθούν τη Χίο.

Τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου είναι σχετικά μεγάλα σε μέγεθος, ανεξάρτητα και πλούσια σε ιστορία, αξιοθέατα και προσφερόμενες υπηρεσίες. Κάθε νησί έχει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Καθώς τα νησιά βρίσκονται το ένα κοντά στο άλλο, πολλοί τουρίστες εκμεταλλεύονται την ευκαιρία να επισκεφτούν στις διακοπές τους περισσότερα από ένα νησιά. Ωστόσο, η απόστασή τους από την Ηπειρωτική Ελλάδα και η ύπαρξη πολλών πιο γνωστών νησιών (όπως η Μύκονος, η Ρόδος, η Κέρκυρα - για να αναφέρουμε μόνο μερικά) σημαίνει ότι σχετικά λίγοι ξένοι έχουν ανακαλύψει αυτά τα νησιά, μεταξύ των οποίων και η Χίος. Το νησί της Χίου δεν έχει αλωθεί από το διεθνή τουρισμό και οι επισκέπτες αισθάνονται περισσότερο σαν φιλοξενούμενοι ανάμεσα στους ντόπιους. Πλημμυρισμένη με μια μοναδική ατμόσφαιρα, περιβάλλον και κουλτούρα, το νησί της Χίου θα επιβραβεύσει εκείνους που αναζητούν διακοπές στο Αιγαίο με μια ιδιαίτερη διάσταση.

Μερικές συμβουλές:
- Μην περιμένετε να βρείτε στη Χίο ένα νησί με μικρά άσπρα σπιτάκια, πληθώρα τουριστικών καταστημάτων ή μεγάλα υπερπολυτελή ξενοδοχεία.
- Οι περισσότεροι επισκέπτες κατά την καλοκαιρινή περίοδο είναι Έλληνες της διασποράς που επιστρέφουν κάθε χρόνο στο νησί για τις διακοπές τους.

Η Χίος είναι το κατάλληλο μέρος για διακοπές αν:
- Θέλετε να επισκεφθείτε ένα μέρος με αυθεντική τοπική κουλτούρα
- Θέλετε να θαυμάσετε μοναδικά μνημεία και αξιοθέατα
- Θέλετε να κάνετε τα μπάνια σας σε πολλές πανέμορφες παραλίες, καθαρές και χωρίς υπερβολική πολυκοσμία
- Θέλετε να επισκεφθείτε έναν τόπο τον οποίο ο μαζικός τουρισμός δεν έχει ακόμα κατακτήσει και αλλοιώσει
- Θέλετε να μείνετε σε σε ένα μέρος που προσφέρει πλήρεις τουριστικές υπηρεσίες αλλά επιπλέον δίνει απεριόριστες δυνατότητες και σε αυτούς που επιθυμούν να κινούνται ανεξάρτητα.

Γενικά:
- Το νησί είναι ασφαλές και προσφέρει μεγάλη ποικιλία και επομένως είναι κατάλληλο τόσο για οικογένειες με μικρά παιδιά, όσο και για ατομικές ή ομαδικές διακοπές.
- Εξαιτίας του μεγάλου μεγέθους, ένα αυτοκίνητο ή μια μοτοσυκλέτα συνιστώνται ώστε να μπορεί κανείς να επισκεφτεί κάποια από τα μέρη όπου δεν φτάνει η τοπική συγκοινωνία και οι οργανωμένες εκδρομές.
- Υπάρχουν οργανωμένοι χώροι κάμπινγκ, αλλά η κατασκήνωση δεν επιτρέπεται έξω από τους χώρους αυτούς και επομένως η ενοικίαση δωματίου είναι απαραίτητη. Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια υπάρχουν κοντά σε όλα τα χωριά και τα περισσότερα αξιοθέατα. Φυσικά, οι αποστάσεις δεν είναι πολύ μεγάλες (το πολύ 60 χλμ.) και επομένως η επίσκεψη σε κάθε γωνιά του νησιού μπορεί να γίνει και από ένα μόνο σημείο.
- Η επικοινωνία από και προς το νησί είναι καλή και εύκολα μπορεί κανείς να επισκεφτεί από τη Χϊο και άλλα νησιά. Η Τουρκία βρίσκεται σε απόσταση μόλις μιας ώρας.

Μπορείτε να βρείτε λεπτομερείς περιγραφές των υπηρεσιών και των φυσικών ομορφιών της Χίου στα αντίστοιχα τμήματα αυτού του Server. Απλά ανατρέξτε στις σχετικές ενότητες.
.