Αρχή Σκοπός Ιστορία Έδρα Δράση Στόλος Χώροι Έσοδα Διάφορα Επαφή English
.

Ιστορία
Η Αερολέσχη ιδρύθηκε το 1979 και από τότε έχει γνωρίσει πολλές καλές ημέρες αλλά και περιόδους κάμψης τόσο στις δραστηριότητες όσο και στον αριθμό των μελών της.
Τα πρώτα χρόνια ανέπτυξε κυρίως τον αερομοντελισμό, παρότι οργάνωσε και μερικές μικρής κλίμακας αεροπορικές εκδηλώσεις, με τη συνεργασία άλλων Αεραθλητικών Σωματείων.
Στις αρχές της δεκαετίας του '90, η Χίος ήταν ένα από τα ελάχιστα μέρη της Ελλάδας που διέθετε ένα εξαιρετικό ελεύθερης πρόσβασης μοντελοδρόμιο. Ο ασφάλτινος διάδρομος των 120 μέτρων αποτελεί και σήμερα ένα καμάρι του Σωματείου και έναν εξαιρετικό χώρο για νέους και παλιούς αερομοντελιστές.
Η δωρεά ενός αεροσκάφους το 1998 σήμανε της έναρξη μιας εντελώς νέας εποχής για την Αερολέσχη, εκπληρώνοντας τα όνειρα δεκαετιών των παλαιότερων μελών της και επιτρέποντας στο Σωματείο να αναπτυχθεί και να προχωρήσει πολύ μακρύτερα.
Η σχολή χειριστών που οργανώθηκε το 1999 με τη συνεργασία και την τεχνογνωσία της Αερολέσχης Θεσσαλονίκης, αργά αλλά σταθερά καλύπτει τις βασικές ανάγκες για νέους χειριστές στη Χίο.
Ο αριθμός των μελών είναι ακόμα μικρός αλλά επαρκής για τις τρέχουσες δραστηριότητες.
Η Αερολέσχη Χίου είναι μέλος της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΛΑΟ).
.
Αερολέσχη Χίου Hosted by ChiosNET Χίος