Σοβαρά προβλήματα του Στρατοπέδου στα Καρδάμυλα

Από στρατευμένους στα Καρδάμυλα πήραμε την παρακάτω επιστολή. Για λόγους που κατανοούν και εκείνοι αφαιρέσαμε τα αριθμητικά και άλλα στοιχεία που δεν χρειάζεται να γίνονται ευρέως γνωστά:
«Αγαπητή ΑΛΗΘΕΙΑ,
Είμαστε μια ομάδα από στρατιώτες που υπηρετούμε στο στρατόπεδο των Καρδαμύλων (643 ΤΕ) και θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε μια σειρά από γεγονότα - πληροφορίες που αν έβλεπαν το φως της δημοσιότητας ενδεχομένως να έστρεφαν την προσοχή του κ. Ταξίαρχου στο στρατόπεδό μας (το οποίο είναι το μόνο στη Β. Χίο).
Τα δεδομένα είναι τα εξής:
1. Είμαστε το μόνο στρατόπεδο στη Βόρεια Χίο και ουσιαστικά αμυνόμαστε ενός εκ των στρατηγικών θέσεων που οι εχθροί ενδέχεται να κάνουν απόβαση.
2. Η δύναμη του στρατοπέδου είναι μικρή (…άτομα μόνιμη δύναμη και περίπου οι μισοί απολύονται Αύγουστο) και λιγότεροι από… αποσπασμένοι ένοπλοι για … υπηρεσίες στο 643 ΤΕ και … στο φυλάκιο του Ναγού.
3. Παρότι τόσο ο Διοικητής κ. … όσο και τα στελέχη δεν μας συμπεριφέρονται καθόλου άσχημα διακρίνουμε μια ψυχρή αντιμετώπιση από την ταξιαρχία και αυτό συνοψίζεται στα εξής:
α. Συστεγάζεται μαζί μας το 3ο ΕΤΕΘ (καταδρομείς) μόνο το διοικητήριο και ενώ έχουν δόκιμο αρχιφύλακα στην πύλη, ουσιαστικά φυλάνε στρατιώτες του 643 και όχι καταδρομείς.
β. Ο Στρατοπεδάρχης είναι ο Διοικητής των καταδρομέων ο οποίος επιβάλλει τη χρήση αλεξίθραυστου γιλέκου στην πύλη (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΛΗΓΜΕΝΟ - ΒΡΟΜΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Ο ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟΣ ΨΕΚΑΣΜΟΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΦΟΡΕΣΕΙ 10ΑΔΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΤΟΜΑ!) και παρότι στην ταξιαρχία δεν φοριέται κατά τις μεσημβρινές ώρες. Το γιλέκο αυτό είναι άχρηστο (μόνο αν δεχτούμε επίθεση από χειροβομβίδα αλλά και πάλι σαν ληγμένο ποια η προστασία;) δεν φοριέται στην ταξιαρχία μέχρι το βράδυ!!!
Επίσης δημιουργεί δυσφορία και εκνευρισμό ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι (το χειμώνα δεν το φορούσαμε!!! τώρα θυμήθηκε το ΓΕΣ να μας το φορέσει;).
γ. Το Κ.Ψ.Μ - κυλικείο με εντολή της ταξιαρχίας το έχει αναλάβει το 3ο ΕΤΕΘ και πολλές φορές υπολειτουργεί (δεν τηρείται το ωράριο οι αναγραφόμενες τιμές έξω από το Κ.Ψ.Μ - κυλικείο είναι μικρότερης αξίας από ότι στην πραγματικότητα και πολλές φορές τα τοστ είναι ληγμένα και δεν μπορούμε να αγοράσουμε). Το Κ.Ψ.Μ - κυλικείο εξυπηρετεί 643, Ναγό και Στρατόπεδο καταδρομέων - Λαγκάδα.
δ. Από πληροφορίες που συλλέξαμε το αυτόματο μηχάνημα (για αναψυκτικά) είναι χαλασμένο και κλέβει τους φαντάρους δηλαδή είναι κουμπαράς του κ. …, του οποίου η σύμβαση είναι ληγμένη!! (σαν δημοσιογράφοι μπορείτε να το επιβεβαιώσετε).
ε. Οι θάλαμοι δεν έχουν καν ανεμιστήρες οροφής και η ατμόσφαιρα αποπνικτική (αφόρητη ζέστη, κουνούπια).
στ. Η σκουπιδιάρα του Δήμου δεν έρχεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα και έτσι μαζεύονται μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών το οποίο γνωρίζετε σημαίνει για την υγεία μας. Επίσης δεν δίνονται χρήματα από την ταξιαρχία για να αγοράζουμε γάντια, σακούλες σκουπιδιών, λοιπά καθαριστικά και γενικά ό,τι θα έπρεπε ώστε το "σπίτι μας" να είναι πιο καθαρό και υγιεινό.
Μήπως δεν ζούμε στο 2008 σε μια χώρα που υποτίθεται είναι στην Ε.Ε;
Αυτήν την περίοδο υπάρχει μεγάλος κίνδυνος φωτιάς και η δύναμη του στρατοπέδου είναι μικρή για πυρασφάλεια αλλά και για τις υπηρεσίες και έχει δημιουργηθεί ένα αρνητικό κλίμα μεταξύ των στρατιωτών που δεδομένου του ιστορικού του 643 (αυτοκτονίες) φοβούμαστε πως μπορεί και να επαναληφθεί. Η "ηγεσία" του 643 δεν είναι το πρόβλημα, η ταξιαρχία όμως μας έχει σαν το "μαύρο πρόβατο" των ταγμάτων και δεν ενδιαφέρεται με την επάνδρωση του στρατοπέδου. Οι υπόλοιπες μονάδες βρίσκουν πρόφαση για να μην στείλουν άτομα εδώ και υπάρχει μια γενική ανησυχία.
Θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον έμπειρο ταξίαρχο αν νομίζει πως είμαστε καταδρομείς οι στρατιώτες και επίσης γιατί το διοικητήριο των καταδρομέων δεν μεταφέρεται στη …, εκεί όπου και βρίσκεται η μονάδα τους;
Ποιος ο λόγος που δεν μπαίνει καινούρια σειρά τον Αύγουστο στα Καρδάμυλα; Μαγειρεύουν κάτι που δεν ξέρουμε;»